• Hamur İşleri Tarifleri

    Fındıklı Kek

    Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı toz  şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı iri dövülmüş fındık 2-2.5 kahve fincanı sıvı yağ 1 çay kaşığı baking powder 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Hazırlanışı Geniş bir kapta mikser yardımıyla yumurta ve şekeri krema gibi olana dek çırpın. Sonra un, sıvıyağ, baking powder ile dövülmüş fındık ve limon kabuğu rendesini de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet Olsun.

  • Hamur İşleri Tarifleri

    Diyet Üzümlü Kek

      Malzemeler 5 adet yumurta ¾ su bardağı toz şeker 1 su bardağı buğday unu yarım paket vanilya 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1,5 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 1 kahve fincanı kuş üzümü Hazırlanışı Yumurta ve şekeri geniş bir kapta mikser ile iyice çırpın. Çekirdeksiz üzümlerin yarısını unlayın ve eleyerek bir kapta bekletin. Daha sonra un, vanilya, limon kabuğu, kuş üzümü ile çöpünü temizlediğiniz çekirdeksiz üzümlerin yarısını da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra yağlandığınız kek kalıbına hamuru dökün. Unu elenmiş üzümleri de hamurun üzerine serpin ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılık olarak dilimleyerek servis edin. Afiyet Olsun.

  • Hamur İşleri Tarifleri

    Üzümlü Bademli Kek

      Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı kuru üzüm 1-1.5 su bardağı badem Hazırlanışı Geniş bir kapta yumurta, şeker, yoğurt ve sıvı yağı mikser ile çırpın. Bir süre karıştırdıktan sonra un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra yarım bardak kuru üzüm ve bademden ayırın. Kalan badem ve kuru üzümleri hamura ilave edin. İyice karıştırdığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Ayırmış olduğunuz kuru üzün ve bademleri de unlayın ve hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 C lik fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar…

  • Hamur İşleri Tarifleri

    Tarçınlı Browni

    Malzemeler  125 gr margarin 3 adet yumurta 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu 1.5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 2 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz Hazırlanışı Geniş bir kapta erittiğiniz margarini toz şeker ile karıştırarak ezin sonra yumurtaları teker teker kırın ve karışıma yedirin. Başka bir kaba un, kakao, tarçın, tuz, kabartma tozunu boşaltın ve tüm min alzemeleri eleyerek karışıma ilave edin. Son olarak sütü de ilave edin ve çırparak karıştırın. Yağlanmış kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında i30-35 dakika pişirin.

  • Hamur İşleri Tarifleri

    Portakallı Ballı Kek

      Malzemeler 300-350 gr un 1 çay kaşığı toz karanfil 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı tereyağ 3 adet yumurta 2 adet portakal 1 su bardağı bal Hazırlanışı Portakalı iyice rendeledikten sonra kabuklarını rendeleyin rendelediğiniz portakalların suyunu sıkarak bardakta bekletin. Unun içine kabartma tozu, karanfil, tereyağ, yumurta ile birlikte portakal suyunun yarısını ve portakal kabuklarının da bir kısmını ilave ederek iyice karıştırın. Hamur özleşmeye başlayınca 1 çay kaşığı balı da ilave edin ve hamura balı yedirinceye kadar yoğurmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbının tabanına önceden ayırdığınız portakal kabuğu rendesini serpin ve hamuru dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirdikten sonra keki geniş bir tepsiye ters…