• Teknoloji

    Yandex Panoramaları’na 4 yeni turizm kenti eklendi

    Yandex daha önce panoramalarına başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Bursa, İzmir, Kocaeli, Antalya, Kuşadası ve Bodrum’u eklemesi Yandex kullanıcıları tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Şimdi ise Yandex kullanıcıları turizmin önemli şehirlerinden olan Fethiye, Marmaris, Afyon ve Nevşehir’in doğal güzellikleri ile kültürel ve tarihi yapılarını da ekranlarında görebilecekler. Yeni eklenen 4 bölge için en güzel fotoğrafları yakalayabilmek için 1169 km yol yapıldı ve  toplamda 147280 fotoğraf çekildi. Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Yandex Türkiye sorumlusu Başkan yardımcısı Cem Sezer Türkiye’nin tüm güzelliklerini Yandex kullanıcılarına sunabilmek için gece gündüz titizlikle çalıştıklarını ve yeni eklenen panoramalar ile de Türk turizminin bu tanıtımlardan olumlu şekilde  etkileneceği konusunda görüş bildirdi.

  • Teknoloji

    Gömlekleriniz şimdi daha havalı

    Kavurucu ve yakıcı sıcakların çözümü Japonlardan geldi. Bu yaz yazın kavurucu sıcaklığından bunalanların tercihi fanlı gömlek olacak. Pc ve ısı sorunu olan bazı cihazlara yerleştirilen soğutucu fanlar artık kıyafetlere entegre ediliyor. Kuchofuku tasarımı bu gömlekler 1.2 Watlık fan taşımakta. Üretici şirket ister Ps’nin USB bağlantısı ile büro ortamında, ister pil ile açık alanlarda kullanıcının ensesinde püfür püfür esen meltem rüzgarını eksik eksit etmemeyi amaçlamakta.

  • Teknoloji

    Güneş Yanmalarına karşı teknolojik koruma

    2014 yılının modası Netatmo’nun ürettiği bileklik bunlardan sadece biri. Sağlık bilgilerini takibe yönelik giyilebilir teknolojiden özellikle güneş yanıklarına karşı uyarıda bulunan ürünler şu aralar oldukça moda. Akıllı telefona yüklenen bir uygulama ile çalışan bileklik gerçek zamanlı olarak güneş ısısını ve yayılan ultraviyole ışınlarını ölçebiliyor. Kullanıcı cilt özellikleri ve güneşlenme tercihlerini uygulamaya giriyor. Işıma riskli seviyeler geldiği zaman ise kullanıcısını sesli olarak şapka, gözlük ve güneş kremi kullanımı konusunda tavsiyede bulunuyor.

  • Teknoloji

    Apple İ Watch Ekim Ayında Piyasada Olacak

    Japonların yüksek tirajlı gazetesi Nikkei apple’ın ekim satışa sunacağı i watch’ı teknoloji severlere duyurdu. Apple’ın ilk üretim olarak 5 milyon adet sipariş verdi. Akıllı saatin, oval OLED dounmatik ekrana sahip olması beklenmekte. İ Watch kullanıcıların kalori tüketimi, uyku aktivitesi,  kan şekeri ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilecek.  İ Watch kullanıcıları telefonuna gelen mesajları da rahatlıkla okuyabilecek.  iWatch’ın 149 ile 229 dolar arasında bir fiyat etketine sahip olmasını bekliyor.

  • Hamur İşleri Tarifleri

    Top (kağıtta) Kek

    Malzemeler 1-1/2 su bardağı un 1 su bardağı pirinç kek 1/2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 adet orta boy muz (püre halinde) 3 adet yumurta beyazı 3 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı vanilya özü ½ su bardağı ceviz Hazırlanışı Geniş bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve pirinç kepeğini mikser ile 1 dakika kadar karıştıtın.Daha sonra muz püresi, yumurta beyazı, margarin, dövülmüş ceviz ve vanilya özünü ilave edin. İyice karıştırdırğınız hamur istedğiniz kıvama geldikten sonra tepsiye açmış olduğunuz kağıt kalıpların içine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet Olsun.

  • Teknoloji

    Sony psp üretiminden vazgeçiyor

    Japonların teknoloji şirketi Sony 2004 yılında satışa sunduğu taşınabilir video oyun konsolu Play Station Portable(PSP) satışlarına artık son veriyor. Şirket 10 yıllık hizmet döneminde yaklaşık olarak 76 milyon PSM makinesi satış bulunmaktadır. Kuzey Amerika’ya ürün gönderimine de son vereceğini duyurdu. Şirket, Japonya’daki PSP sahiplerine Play satation Vita asında 3G Wi Fi Oyun Konsolun2da ve yüklemek istedikleri oyunlarda indirim önerdi.Fakat diger ülkelerde için ise nasıl bir yol izleyeceği ise merek konusu oldu.

  • Anne-Bebek-Çocuk

    bebekler için sağlıklı uykunun 3 sırrı

    * Bebeğinizin günde 1 kez uykulu fakat uyanıkken yatırın. Yatırdığınızda henüz uykuya dalmamış olsun. Uyumak öğrenilecek bir alışkanlık olacağından bu durum çok önemlidir. * Bebeğinizi her ağladığında emzirmeyin. Gece ağlamalarında sürekli emzirirseniz bu durum onu memeye ya da biberona bağlı hale getirir. Bebeğinizin farklı ihtiyaçlarını ağlamasına bakarak anlamanız zaman alır. Ayrıca yeme içme ve uyuma zamanlarını bir kenara not ederseniz ne zaman acıktığını daha rahat anlayabilirsiniz. * Sıkıntılı ilk haftaları atlattıktan sonra, artık yavaş yavaş bir düzen oturtmaya başlamıştır Uyanık olduğu zamanlar, dışarıda geçirilen zamanlar ve kestirme saatleri ile ilgili oluşturacağınız basit bir düzen sağlıklı bir uyku rutini için iyi bir başlangıç olacaktır.

  • Anne-Bebek-Çocuk

    hamilelikte baş ağrısı

    Hamilelik süresinde hormonal değişikliğe bağlı olarak baş ağrısı çekmeniz en önemli unsur. Baş ağrısı çekebileceğiniz diğer nedenleri ise söyle sıralayabiliriz. *Stres   *Susuz kalmak  * Alerjiler * Uykusuzluk  *Açlık  * Sinüslerin tıkanması Sürekli kahve, çay ve kola  içme alışkanlığından hamilelik süresince vazgeçmek vücudunuz alışana kadar baş ağrısı çekmeniz gayet normaldir. Baş ağrılarınızı hafifletmenin yolları Kafanıza göre ağrı kesici almanız bebeğinizin sağlığı açısından tehlikeli olabilir. Düzenli egzersiz yapmak, masaj yaptırmak da gerilmiş kasları yumuşatarak gergin kasların yol açabileceği baş ağrılarını dindirmek ya da hafifletmek için diğer bir yol. Bazı bitkisel ilaçlar, bitki çayları (papatya) gevşemenizi ve rahat uyumanızı sağlayarak baş ağrılarından kurtulabilirsiniz. Güzel ve iyi bir uyku gün içinde yeterince dinlenmeniz baş…

  • Güzellik - Bakım

    yaz aylarında cildinizi asla ihmal etmeyin

    Yaz mevsiminde kendinize zaman ayırarak güneş ışınlarından, deniz ve havuz suyundan yıpranan cildinize özel bakım yapmayı ihmal etmeyin. Solgun, kuru, sarı, ve buruşmuş bir cilt sizi hasta olmasanız bile başka bir rahatsızlığınız varmış gibi gösterecektir.  İşte bu yüzdendir ki güzelliğe ve sağlığa giden ilk yol cilt bakımından geçmektedir. Yazın cildinizin nem ve bakım ihtiyacı güneş ışınları, deniz ve havuz gibi nedenleri ile artığından dolayı haftada 1-2 kez nem maskesi yapmanızda da fayda vardır. Ciltte temizlik en önemli faktör Yaz boyunca kullanılan kremlerdeki koruyucular bronzlaştırıcılar cilt altında birikintilere ve çok fazla ölü tabaka oluşmasına yol açmaktadır. Cilt bakımı her şeyden önce cildin normal fonksiyonlarını yerine getirmesine imkan sağlamaktadır. İyi bir cilt…

  • Otomobil

    ferrari california t üretilmeden türkler satın aldı

    İtalyanların ünlü spor otomobil markası Ferrari son model aracı olan California T’ yi bir kaç önce tanıtmıştı. California T için Türkiye’ ye 6 araçlık kota ayırmıştı. Temmuz ayında üretimi yapılacak ve 468 bin ( 1.3 milyon) TL den başlayan fiyatla satışa sunulacak araç için şimdiden 4 Türk araca sahip olmak için sırada bekliyor. Yeni üretilecek Ferrari California T 0′ dan 100 km’ ye kadar 3.6 saniyede çıkabilen araç için 7 bin adet üretmeyi planlamakta. 2013 yılında Türkiye’ye 23 adet satış yapan Ferrari, California T için ilerleyen günlerde Türkiye’den daha çok sipariş alacağa benziyor.