• Pilav Tarifleri

    Bademli Pilav

    Bademli Pilav Tarifi Bademli Pilav Yapılışı Bademli Pilav Malzemeleri Nedir ? 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı soyulmuş iç badem 1/2 çay kaşığı tarçın su, tuz Bademli Pilav Yapılışı  Bademli Pilav; Pilav yapmadan önce ayıkladığınız pirinçleri sıcak suda 10-15 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Tencereye yağ koyun ısınınca önce bademleri kavurun pembeleşince pirinçleri koyun ve kavurmaya devam edin. Tuz ve tarçın ilave ederek yüksek ateşte  kaynamış sıcak katarak su seviyesini ayarlayın 1 dakika kadar harlı ateşten sonra altını kısarak demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis edin. Bademli Pilav Afiyet Olsun.  

  • Salata Tarifleri

    yoğurtlu tavuk salatası

    Malzemeler 1 adet tavuk göğsü 7-8 adet marul yaprağı 6-7 kaşık mayonez 6-7 adet kornişon salatalık turşusu 6-7 kaşık yoğurt 8 dal dereotu 1 çat kaşığı tuz Hazırlanışı  Tencerede tavuk göğsünü haşlayın haşlandıktan sonra tam soğutmadan didikleyerek kaba alın. İncecik doğradığınız marul, küp şeklinde doğradığınız salatalık turşusu ile tavukları tuz serperek karıştırın. Derin bir kaba alın. Başka bir kapta mayonez ile yoğurdu iyice karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine dökün. İsteğe göre ince kıyılmış dereotu serperek servis edin.

  • Teknoloji

    günün kaç saatini facebook ta geçirdiğini merak ediyormusun

    4 Şubat 2004 yılında Mark Zuckerberg ve birkaç arkadaş tarafından bir yurt odasında düzenlenerek hayatımıza girmeyi başaran Facebook tam 10 yıldan beri hayatımızda. Şu anki kullanıcısı 1 milyarı aşan Facebook dünyanın en büyük ve mali açıdan da hızla büyüyen sosyal ağıdır. İlk hayatımıza girdiği zaman herkesin arkadaşları ile rahatlıkla görüşebilmek için kullandığı Facebook günümüzde ise iş yerleri ve şirketlerin müşterilerine kolaylıkla hiç bir ücret ödemeden reklam yaptığı platform haline geldi. Peki herkesin bağımlısı olduğu Facebook hayatınıza girdiği andan itibaren siz kaç saat zaman geçirdiğinizi merak ettiniz mi  Techland.time sitesi özel bir uygulamayla ne kadar zaman geçirdiğinizi size  göstermektedir.  

  • Çorba Tarifleri

    Yoğurtlu Köfte Çorbası

    Yoğurtlu Köfte Çorbası Tarifi-Yoğurtlu Köfte Çorbası Yapılışı Yoğurtlu Köfte Çorbası Malzemeleri Nelerdir ? 1 çay bardağı mısır 1 çay bardağı bezelye 1/2 kase un 1 çorba kaşığı  tereyağ 1 çay bardağı yoğurt 60-70 gr  köfte 1 adet yumurta tuz, karabiber, nane su Yoğurtlu Köfte Çorbası Yapılışı  Yoğurtlu Köfte Çorbası için başka bir kapta un, yumurta ve yoğurt çırpılır. Tavaya yağ konur ısınınca mısır, bezelye ile birlikte köfteler hafif kızartılır. Yoğurtlu Köfte Çorbası yapacağınız tencereye su konur ısınınca çorba için hazırlanan sos ile birlikte tavada kızartınız malzemeler tencereye ilave edilir. Su ayarı yapılıp baharatlar da ilave edildikten sonra karıştırılarak kaynatılır. Yoğurtlu Köfte Çorbası sıcak olarak servis edilir.

  • Tavuk Yemekleri Tarifleri

    acı soslu tavuk ızgara

    Malzemeler 500 gr tavuk göğsü 5 diş sarımsak 1 adet iri soğan 2 yemek kaşığı acı toz kırmızıbiber 2 yemek kaşığı acı sos( hazır) 4 adet orta boy domates ½ çay bardağı beyaz şarap 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Hazırlanışı Tavuk göğüslerini ızgara tipi tavada veya ızgarada pişirin. Daha sonra tavada az miktar yağ da dövülmüş sarımsak, ince doğranmış soğan, domates ve acı kırmızıbiber ile birlikte sos hazırlayın. Izgarada pişirmiş olduğunuz tavukları tavaya alarak yarım bardak şarap ilave ederek yüksek ateşte şarap buharlaşana kadar sos ile birlikte 3-5 dakika daha pişirin servis tabağına aldığınız tavukların üzerine sos dökerek servis edin. Afiyet Olsun.

  • Et Yemekleri Tarifleri

    Acı Soslu Biftek

    Acı Soslu Biftek Tarifi-Acı Soslu Biftek Yapılışı Acı Soslu Biftek Malzemeleri Nedir ? 6 dilim (160-180 gr) dana biftek 6 diş sarımsak 1 adet iri soğan 2 yemek kaşığı acı kırmızı biber 1 yemek kaşığı acı sos( hazır) 3 adet orta boy domates 1/2 su bardağı kırmızı şarap 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Acı Soslu Biftek Yapılışı  Acı Soslu Biftek; Biftekleri tuz, karabiber, yarım bardak şarap ile marine edin ve buz dolabında 1 saat kadar bekletin. Biftekleri ızgara tipi tavada veya ızgarada pişirin. Daha sonra tavada az miktar yağ da dövülmüş sarımsak, incecik doğranmış soğan, domates ve acı kırmızıbiber ile sos hazırlayın. Izgarada pişirmiş olduğunuz bonfileleri…

  • Et Yemekleri Tarifleri

    Domates Soslu Bonfile

    Domates Soslu Bonfile Tarifi Domates Soslu Bonfile Yapımı Domates Soslu Bonfile Malzemeleri Nedir ? 4 dilim (150-200 gr) bonfile 4 diş sarımsak 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı acı kırmızı biber 3 adet orta boy domates 1/2 su bardağı beyaz şarap zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Domates Soslu Bonfile Yapımı  Domates Soslu Bonfile; Bonfileleri tuz, karabiber, şarap ile marine edin buz dolabında 1 saat kadar bekletin. Izgara tipi tavada veya ızgarada pişirin. Daha sonra tavada az miktar yağ da dövülmüş sarımsak, incecik doğranmış soğan, domates ve acı kırmızıbiber ile sos hazırlayın. Izgarada pişirmiş olduğunuz bonfileleri tavaya alarak yarım bardak şarap ilave ederek yüksek ateşte sos ile birlikte 5-6…

  • Hamur İşleri Tarifleri

    yaban kirazlı kek (mahlep)

    Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 2-2.5 su bardağı un, ½ çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yaban kirazı 2 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 adet limon(kabuğu) Hazırlanışı Mikser de yumurta, şeker, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Daha sonra yaban kirazını, kabartma tozunu, kuru üzümü, limon kabuğu rendesi ile birlikte elenmiş unu katarak tüm malzemeleri karıştırın. Yağlanan kek kalıbına hamuru dökün. Isıtılmış fırında üzeri kabarana ve kızarana dek pişirin.Afiyet Olsun.

  • Hamur İşleri Tarifleri

    üzümlü kek

    Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker ½ paket margarin 1-1.5 su bardağı un ½ paket vanilya ½ paket kabartma tozu 1 adet limon( Kabuğu) 1 su bardağı kuru üzüm Hazırlanışı Mikser kabında şeker ve yumurtayı 2-3 dakika karıştırın. Daha sonra margarin, vanilya, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ile eleyerek ilave ettiğiniz un ile iyice karıştırın. Kek kalıbına dökmeden önce 2 yemek kaşığı kadar üzümü üzeri için ayırın, kalan üzümleri hamura katarak her yerine dağılana kadar karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün üzerine ayrıdığınız üzümleri serperek önceden ısıtılmış 180 lik fırında kabarana kadar pişirin. Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet Olsun.

  • Güzellik - Bakım

    burçlara göre kadınlar nasıl giyinir

    Koç Burcu: Koç burcunun en sevdiği renk kırmızıdır. Kıyafet konusunda sadeliğe önem veren koç kadını herkes den farklı olmak ister ve tasarım ürünlerini tercih etmektedir. Sadelik onun olmazsa olmasızıdır bu yüzden güneş gözlüğü, kol saati gösterişsiz bir kolye ile giyim konusunda rahatlılarına düşkün olduklarından  pantolon ve gömlek onlara çok yakışmaktadır. Boğa Burcu: Boğa burcunun en sevdiği renk yeşil ve yeşil tonlarıdır. Zarif olan boğa kadını her zaman bakımlıdırlar ve nasıl göründükleri ise onlar için önemlidir. Takı konusuna ise oldukça önem verirler gerçek olmayan takıları ise kullanmak istemezler. İkizler Burcu: İkizler burcunun en sevdiği renk ise mor ve mor tonlarıdır. Romantik giyinmeyi sevdikleri gibi erkeksi giyinmedi severler. Günlük hayatta jean giymekten…